Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Evenementen

gallery/logo
gallery/logo

Zondag  3  juli  2016    SMARTLAPPENFESTIVAL  IN  GRAVE

Op tijd, 10 uur, met de bus naar Grave. We hebben er veel over gehoord. Dat zou ‘Je van hèt zijn!!!

Als dat waar is, dan ben ik benieuwd wat we gaan beleven! Want ons kennende, we zullen ons er in storten en we gaan van alles beleven. Zal zeker lukken!

Eerst om 12 uur de ontvangst door de burgemeester en zijn vrouw, dan door de voorzitter.

Nu niets officieels meer. ‘Kom op, we gaan zingen.’

Alle 34 koren worden actief. Iedereen gaat op weg naar zijn ‘locatie’. Er zijn 17 plaatsen!

Pas om ± half 2 zijn wij aan de beurt voor een eerste optreden. Er komen er 3!

Als Bosschenaren beginnen we natuurlijk met: ‘Den Bosch is mooier dan Parijs’. Ja, daarvan moet natuurlijk iedereen overtuigd raken. Wij zijn toch vertegenwoordigers van Den Bosch? En Den Bosch is toch mooi? Nou dan!

Van het overzicht voor Grave zingen we bijna alles, zij het af en toe een andere volgorde! Maar ja, dè wit het publiek toch nie, hè! We krijgen veel bijval. Ook in Grave vindt men ons schijnbaar leuk. Gelukkig, dan mogen we misschien volgend jaar weer komen.

Om ongeveer 5 uur sluiten we onze optredens af en gaan naar de tent. Daar is nog een afsluitende samenzang: ‘De glimlach van een kind’, ‘O heideroosje’, ‘Slavenkoor’. Zowel binnen als buiten de feesttent, wordt door iedereen uit volle borst mee gezongen.

Om ongeveer half zeven gaan we naar de bus. Die vertrekt om 7 uur. We hebben een leuke, gezellige en vooral zonnige dag gehad. We hebben fijn gezongen en onderling was het natuurlijk weer gezelligheid volop! Vanavond lekker met de benen omhoog en uitrusten!!

 

Bert Frencken