Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Evenementen

gallery/logo
gallery/logo

Optreden in verzorgingshuis Noorderkroon in Den Bosch

 

Om 2 uur moet iedereen present zijn. We bouwen op, drinken koffie/thee, drinken ons ‘opwarmertje’, kletsen wat over ….. en kunnen om half 3 aan het werk. We zijn hier al meer geweest.

Dus, herkenning over en weer. Na de ontvangst door Anja Verduin kreeg Léon het woord en we mochten beginnen. Natuurlijk mag  ‘Mijn mooi Den Bosch‘ als opening niet ontbreken.

Buiten was het heel warm/heet. Binnen echter heel behaaglijk. We hebben een aantal liederen uit het repertoire gezongen. We kregen veel bijval.

 

Er werd gezongen, geklapt op de muziek en er werd veel onderling gekletst. Je kon zien dat iedereen genoot. Léon kondigde het lied aan dat we gaan zingen. Hij zei vaak: “Een dat iedereen kent!”

Ja, Ja. Denk ik dan. Het zal wel. Maar tot mijn verbazing hoorde ik vaak na de aankondiging iets van: ‘Ja…’ of een zucht van: ‘oohhhh!’ Ja, als je dat hoort, dan kennen ze het lied echt! Ja, men zong ook mee. En aan de monden kon je zien, dat het geen ‘play-back’ was. Na een pauze dezelfde ‘beleving’ als vóór de pauze. Ja, natuurlijk met andere liedjes. Anders zou het heel flauw worden! We kunnen zeggen dat we voor de bewoners voor een geslaagde middag hebben gezorgd. Wellicht volgt volgend jaar een reprise. In elk geval de moeite waard.