Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo
gallery/logo
gallery/logo

10e Chormeile, TRIER 29 en 30 april 2017.
Zaterdagmorgen 06.45 uur station Oost. Erg vroeg, maar om 7 uur willen we vetrekken naar Trier. We hebben er allemaal zin in. Voor mij is het de derde keer. Ben benieuwd! Om ongeveer half 12 zijn we bij het hotel. Kamersleutels uitdelen, opfrissen en om 14 uur is de opening van het festival. 
De Oberbürgermeister en andere Bobo's zijn er. Toespraken en uitwisseling van presentjes. Daarna rest ons 3 optredens in de stad. Het is overal een gezellige drukte. De winkels zijn open, het weer is uitstekend, 32 koren lopen/rennen rond. Toch oogt iedereen heel vrolijk. Natuurlijk!!! Wij maken er 3 spetterende optredens van. Maar wat wil je ook. We hebben 3 klasse-accordeonisten die ons begeleiden. Wij spelen ons repertoire met natuurlijk enkele Duitse liederen er tussen: Schön ist die Jugend, Tanze mit mir in den Morgen, Die Hände zu Himmel, Adieu mein kleiner Gardeofficier. De liederen blijken in de smaak te vallen, want er blijven gaandeweg steeds meer mensen staan. Ze doen zelfs enigszins met ons mee! Om 19 (7) uur is afgesproken dat we aan tafel gaan. Alles ziet er uitstekend en gastvrij uit. We leggen de gekleurde kaartjes met de menukeuze bij ons bord. Het bedienend personeel staat klaar. Het eten ziet er goed uit en is uitstekend van smaak.  Alleen is er één minpuntje. Opeens een gil! In de salade van Frans zit een slak, een echte hoor! Het bord gaat naar de keuken en wordt weg gegooid. Frans krijgt een nieuwe salade. Na de slak heeft hij daar geen zin meer is. Het bord blijft onaangeroerd! Na de koffie een gezellige avond. De accordeonisten hebben hun instrumenten gehaald en starten. Veel muziek en veel gezang. Naast de muziek moeten ook de gekochte 'drankbonnen' genuttigd worden. Dat maakt de stemming nog 'losser'. 
Rond 12 uur: SLAPEN!
Op zondag nog 1 keer optreden. Daarna naar Bernkastel-Kues. We zijn een aantal kilometers onderweg als Fred opeens merkt dat hij zijn jas met al zijn sleutels in het hotel heeft gelaten. Naar de chauffeur. Hij zet iedereen af in Bernkastel en gaat dan met Fred naar Trier. Daarna snel terug om te eten. Uitendelijk is alles opgelost, ieder heeft weer alles en we kunnen naar Den Bosch. We zijn er om 2 minuten over 10 uur. Iedereen gaat voldaan naar huis. We kunnen een leuke dag en een héééél gezellig weekend afsluiten.
Bert Frencken.    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

­

­

­

­

­

­

­

­