Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Evenementen

gallery/logo
gallery/logo

Optreden 19-12-2017 Zandleye, Drunen

 

Nadat we door de overvloedige sneeuwval ons optreden op  11 december moesten afzeggen ( code rood! ) , konden we gelukkig een week later wel onze opwachting maken in de Zandleye. 
We werden in de hal verwelkomd  met een enorm grote en meer dan mooie kerstboom!  We hebben begrepen dat deze boom door vrijwilligers is opgebouwd en versierd. Dat moet een heel werk zijn geweest! Naast de boom stond een levensgrote kerstgroep. Prachtig! 


We werden boven ontvangen met koffie en kerstkransjes. En Liny schonk kleine borreltjes om de kelen te smeren. De laatste hand werd gelegd aan onze outfit. Mieke hielp Loek met zijn weerbarstige strikje. De sjaals werden gefatsoeneerd. Ready for action!


Toen we de trap afliepen naar beneden keken we uit over de zo mooi versierde ruimte waar al veel mensen zaten te wachten onder het genot van een kop koffie. Terwijl de geluidsinstallatie werd nagekeken, werden er roze koeken uitgedeeld zodat wij stonden uit te kijken op een tevreden smikkelende groep bewoners. Zo duurde het wachten gelukkig minder lang.
Bij het eerste liedje dat we zongen keek iedereen nog een beetje afwachtend. Maar vanaf het tweede liedje werd er al meegezongen. En na enkele liedjes werd er zelfs gedanst! De sfeer kwam er steeds meer in en er werd door het koor  steeds enthousiaster gezongen! Er was ook een bewoner die onze dirigent wilde assisteren. Gelukkig hield hij hetzelfde ritme aan zodat we niet in de war raakten!
In de pauze kregen we een drankje en een lekkere bitterbal. Daarna traden onze indonesische schonen weer op met Soerabaja.  Sommige bewoners keken heel verbaasd en leken niet goed te begrijpen waar deze dames vandaan kwamen.


Bij het liedje van Frans Bauer ( Heb je even voor mij )  kwam er zelfs een polonaise!
Toen we moesten stoppen met zingen om kwart over negen, wilde het publiek niet een maar nog twee liedjes van ons horen.  We voelden ons heel vereerd!
Zoals altijd besloten we de avond met ons afscheidsliedje. We kijken terug op een fantastische zangavond en we bedanken het publiek voor de sfeer, het enthousiasme en het meedoen.
We hopen dat de bewoners van de Zandleye er net zo van hebben genoten als wij hebben gedaan!
Het was een fantastische opmaat voor de kerstdagen!

Mareil Jansen