Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Grevelingen

gallery/logo
gallery/logo

Woensdagavond 21 juni 2017, kwart vóór 7. De koorleden komen langzaamaan binnen. De één van sneller/vlotter dan de ander. Logisch, want het is het is hééét, Goh, wat is het heet. Dit is geen weer voor een gewone Nederlander, laat staan voor iemand van ons koor, voor iemand die nog moet optreden! Wij vinden het niet alleen heet. Ook de bewoners komen sloffend binnen. Iedereen lijkt uitgeput! En dan moet ons optreden nog beginnen?. Iets na zevenen geeft Léon ons en de accordeonisten een seintje. Natuurlijk  starten we met 'Mijn mooi Den Bosch'. Daarna hebben we ons uitzingboek. Daaruit wordt een selectie gemaakt die we presenteren. Het is een variatie van van alles tot aan de pauze. Een fris drankje gaat er uitstekend in. Heerlijk. Na de pauze beginnen we met Soerabaja. Karin heeft haar 'tenue' aan en maakt ons gezang compleet met dans. Daarna zijn  er enkele dames die de stoute schoenen aanhebben en maken een dansje. 
Zie je wel, dat je ook kunt genieten als het hééééééééél heet is! Iedereen vermaakt zich prima. Ik heb de indruk dat wij, het koor, ons ook uitstekend op onze plek voelden. 
Aan alles komt een eind. Ook aan het optreden in De Grevelingen. We sluiten deze keer niet af met ons Slotlied, maar met 'Ádieu mein kleiner Garde Offizier'. Dan opruimen en PLAT!!!!