Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Evenementen

gallery/logo
gallery/logo

25 maart 2017   ZWERFAFVALDAG


Wat een naam! We concentreren ons op 'zwerfafval'. Afval dat overal ligt, maar daar niet hoort te liggen. Er is landelijk een actiedag gepland om dit soort afval op te ruimen. Als we als vereniging meedoen, dan profiteert de vereningingskas ervan. Het levert toch een leuke extra cent op!
We verzamelen in een buurtcentrum aan de Rijnstraat. We krijgen koffie.
Na een welkomspraatje krijgen we per persoon een oranje jasje, een prikstok en een plastic zak.
We kunnen aan de slag!
Een hele dag buiten. Leuk, maar het weer moet meewerken. En ja hoor .... het weer werkte mee.
Het was een grandioze dag om buiten te vertoeven. De temperatuur was heerlijk. Fijn wandelweer!
Een heerlijke warme zon en gezellige mensen om je heen. Wat wil je nog meer? Dit heet een luizenleventje!!! Iedereen beleeft zo'n dag op zijn of haar eigen manier. Ik ook!
Ik vertel hier mijn persoonlijke ervaringen. We gingen in 2 groepen de wijk in. Ik zat in de groep die vanuit het startcentrum linksaf ging. Daar staan een paar flats. Naast de flats staan 'normale' woonwijken. Dat is overal zo. Ik vond echter, dat we bij de flats veel extra rommel, zoals blikjes van frisdrank tegenkwamen. Het leek wel dat er veel meer 'troep' lag dan in de rest van de wijk. Mij viel wel op dat er op parkeerplaatsen, tussen auto's veel peuken lagen. alsof de asbakken zo in de goot zijn leeg gegooid! Dit kan toch niet??? Maar het gebeurt toch!!
Bij terugkomst wachtte ons een journalist met camera. Er werd gevraagd wat de gekste dingen waren die we gevonden hadden. Dat waren o.a. een condoom en een luier.
Toen was het inmiddels tegen twaalven. We meldden ons af. We kregen als dank ieder een portie versgebakken frites met een kroket of fricandel. Met een voldaan gevoel gingen we huiswaarts.

                             Tot volgend jaar!