Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

PRACHTIGE KOORKLANKEN GEVEN AAN HET 25-JARIG JUBILEUM VAN HET PRIMAVERA KOOR EXTRA LUISTER!

 

Op een zonovergoten zaterdagavond, 2 juni 2018, worden de genodigde koren uiterst hartelijk ontvangen in café De Koekoek te Lieshout teneinde samen het 25-jarig jubileum van het Primavera koor te vieren. In een werkelijk fantastische ambiance zullen de deelnemende koren delen uit hun repertoire ten gehore gaan brengen.

Het jubilerende koor bijt de spits af met prachtig gekozen liederen die, onder leiding van de kundige dirigent Kees Manders,  allen a capella gezongen worden. De koorleden van SLK “Dèheurdevaneiges” uit ‘s-Hertogenbosch genieten zichtbaar van het prachtige repertoire, een welverdiend applaus aan het einde van het optreden van het Primavera koor is dan ook zeker op zijn plaats, het optreden was fantastisch.

Hierna mag SLK “Dèheurdevaneiges” aan het publiek laten horen wat het qua zangkwaliteiten in haar mars heeft! Onder de bezielende leiding van dirigent Léon Blank zal het gekozen repertoire worden gepresenteerd. Maar alvorens met het zingen van start te gaan feliciteert Léon eerst op charmante wijze de voorzitter en het bestuur van het jubilerende koor. Hierna gaat het smartlappenkoor dan echt los. Met elan wordt het repertoire gezongen, de sfeer bij de aanwezigen zit er dermate goed in dat voluit  wordt meegezongen en er zelfs een heuse polonaise wordt gehouden!  Uiteraard inspireert dit het SLK om werkelijk alles ‘uit de kast te halen’; aan het eind van het optreden kan  dirigent Léon dan ook zeker tevreden zijn.

Hierna treedt Zanggroep de Halmen onder leiding van Bert Muitjens aan om het aanwezige publiek van haar zangkunsten te laten genieten. En genieten wordt het werkelijk. Een prachtig repertoire, bestaande uit vlotte nummers, brengt allen in vervoering. Op prachtige wijze wordt het gekozen repertoire vertolkt en het is werkelijk een genot om hier naar te luisteren! Ook Zanggroep de Halmen krijgt van een tevreden publiek een welverdiend applaus!

Als laatste koor treedt Zanggroep Zingiz uit Beek en Donk aan. Onder enthousiaste leiding van dirigente Heidi de Louw wordt een zeer gevarieerd repertoire gepresenteerd. Pop, rock, ballads, gospel en andere genres worden subliem en vol overgave vertolkt. Het gekozen repertoire is werkelijk een lust voor het oor. Aan het slot van hun optreden krijgt de Zanggroep dan ook een welverdiend en daverend applaus.

Tot slot van al die geweldige optredens van de deelnemende koren wordt deze zangavond afgesloten met een samenzang van al die koren met het zeer toepasselijke lied “Proosten op Primavera”.

 

Hierna worden alle aanwezigen uitgenodigd om ‘er nog een gezellige avond van te maken.’ Uiteraard is dit niet aan dovemansoren gezegd: de sfeer, die al bijzonder gezellig was, stijgt tot grote hoogte. En dit niet in de laatste plaats wegens de heerlijke hartige hapjes en drankjes die de koorleden van het jubilerende koor krijgen aangeboden. In een geweldige ambiance genieten alle aanwezigen van al het lekkers waarbij mag worden opgemerkt dat de gastvrouwen en gastheren van café De Koekoek een geweldig compliment verdienen. Op uiterst vriendelijke wijze werd iedereen ‘op haar/zijn wenken bediend’ waardoor nog meer van de werkelijk fijne sfeer in het prachtig ingerichte café genoten kon worden.

Onze welgemeende complimenten gaan ook uit naar de feestcommissie van het organiserende koor, het was in één woord fantastisch.

Namens ons allen oprecht dank voor deze geweldig geslaagde avond en heel veel succes voor de toekomst gewenst!

Met vriendelijke groet namens Bestuur en Leden van SLK “Dèheurdevaneiges”.

 

Peter Trum – secretaris SLK “Dèheurdevaneiges”