Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Evenementen

Noorderkroon, 6 juni 2018.

Op een warme, zonnige woensdag 6 juni verzamelden we ons vanaf half 2 bij de Noorderkroon. Vanwege de warmte gingen we toch maar binnen zitten wachten tot ons optreden. Het bleek dat we de weg al een beetje kenden want we liepen meteen naar het juiste zaaltje. Koffie en thee stonden al klaar voor ons. De gastvrouw van de Noorderkroon kwam ons een briefje geven waarop we konden aangeven wat we wilden drinken in de pauze. Een enkeling onder ons voelde daarbij vast de neiging ( vanwege de warmte? ) om meer dan een streepje te zetten!


Om half drie konden we van start. We waren met ongeveer 25 zangstemmen ( genderneutrale notatie! ) en drie accordeonisten. Onze eigen Andre, Sjef en Peter, die het al na een avond repeteren met ons aandurfde om mee te gaan optreden. Chapeau! Wat een lef!
Om half drie konden we van start. De zaal zat behoorlijk vol. Er werd flink meegezongen. Misschien niet door iedereen even tekstvast, maar dat mag de pret niet drukken.
In de pauze stonden de koude drankjes al voor ons klaar. Ik dacht even dat de Noorderkroon een eigen biermerk op de markt had gebracht, maar het was geen noorderkroon, maar keizerkroon!
Onze dorstige kelen konden worden gesmeerd.


Na de pauze bleek het hele publiek nog aanwezig en veel mensen zongen weer enthousiast met ons mee. Er werd zelfs even gedanst. Speciaal ook ter aanmoediging van Peter , die weer de vierdaagse gaat lopen, zongen we “Ik trek mijn wandelschoenen aan”.  Veel reactie kwam er ook bij Rosamunde, Schon ist die Jugendzeit en Tanze mit mir in den Morgen. We hebben niet voor niets zo geoefend op ons duitse repertoire dus!
Als uitsmijter zongen we Cafe aan de haven. Vanwege de warmte en de droge keel zouden velen van ons daar op dat moment ook wel willen zijn, denk ik!
Al met al een fijn optreden, ondanks enkele kleine schoonheidsfoutjes. En de accordeonisten waren geweldig!


Toen ik naar buiten liep, zei ik tegen iemand: “Dat was een fijn publiek!” Waarop er achter mij iemand die ik in het publiek had zien zitten, zei:”En jullie een mooi koor! Jullie waren geweldig!”
Nou mensen, wat willen we nog meer???


Mareil Jansen