Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo
gallery/logo
gallery/logo

14 maart 2018 Sint Janshof, Vlijmen

 

Woensdag 14 maart  hebben we onze opwachting gemaakt in verzorgingshuis st. Janshof in Vlijmen. Het was een prachtige dag met een lekker zonnetje. 
Onze komst stond al aangekondigd op een bord bij de ingang van de Hop. Zo heette de zaal waar we hebben opgetreden. Een mooie lichte zaal zodat we het zonnetje niet helemaal hoefden te missen.  De kroeglopers onder ons moeten zich er meteen thuis hebben gevoeld! Er stond een prachtige grote bar en een fantastisch mooie oude jukebox.  Na het smeren van de kelen met de inmiddels bekende kleine glaasjes konden we aan de slag. Dankzij Mieke neemt het aantal mooi in elkaar gewrochte sjaals van de dames steeds verder toe!
Bij het optreden zaten we midden tussen het publiek. Natuurlijk bestond het merendeel van de mensen uit ouderen maar we hadden deze keer ook een kleine bewonderaar: een klein jongetje met een blauwe trui waarop met grote witte letters stond: THE MAN.  Hij danste met Karin en Hennie  mee door de zaal en leek zich prima te vermaken met ons!  Maar op een gegeven moment zag ik hem  zijn oortjes dichtstoppen. Na afloop klapte hij echter wel in zijn handjes dus misschien zongen we gewoon te hard! Vlak voor de pauze vertrok hij met vermoedelijk zijn oma na zijn overgrootmoeder gedag te hebben gekust. Tja, vroeger zaten opa’’s en oma’’s in het bejaardenhuis. Nu zijn het vaak overgrootouders.

In de pauze konden we wat drinken en even met elkaar bijkletsen. En toen op naar de volgende ronde. Het viel me op dat het publiek enthousiast reageerde op Frans Bauer ( Heb je even voor mij?)
Dat afwisselend de heren en de dames een stukje zingen,  doet het blijkbaar wel goed. Ik miste wel 
onze indonesische schonen met hun nieuwe pruiken!
De accordeonisten hebben ons prima begeleid. En de “trillers”van Sjef  gaven onze liedjes weer een nieuwe dimensie!
Al met al een geslaagd optreden, in een aangename omgeving. Hopelijk kunnen we volgend jaar  
terugkomen. Misschien kunnen we dan in de pauze de jukebox uitproberen!
Mareil Jansen