Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

Optreden 26 november 2019 Zonnelied, Ammerzoden

gallery/logo
gallery/logo

Op 26 november 2019 verzorgde SLK ‘Dèheurdevaneiges’ uit Den Bosch een gezellig optreden in WZC "Het Zonnelied" te Ammerzoden. Op het moment dat het koor het podium betrad voor het eerste optreden bleek dat ook de Sint en zijn Piet een uitnodiging van het Woon- zorgcentrum hadden ontvangen. Zowel de bewoners en de bezoekers als wel de koorleden bleken blij verrast. Op uitnodiging van dirigent Leon sprak Sinterklaas alle aanwezigen vriendelijk toe waarna het koor met een leuk lied Sinterklaas welkom heette. Na dit openingslied profileerde onze dirigent het koor direct als een onvervalst koor uit Den Bosch: met het lied ‘Al mot ik kruipe’ werd direct de toon gezet voor een gezellige muzikale middag.
Heerlijk was het om te ervaren dat de vele aanwezigen direct al genoten van de gezellige sfeer die mee bepaald werd door de voortreffelijke wijze waarop de muzikanten Frans, Sjef en Cees het koor muzikaal begeleidden. In een vlot tempo werden vele gezellige liederen ten gehore gebracht en uiteraard werd daarbij de aanwezigheid van Sinterklaas en Zwarte Piet niet vergeten. Leuke en bekende levensliedjes werden vlot afgewisseld met aardige Sinterklaas-liedjes. Ook Sinterklaas genoot zichtbaar van het leuke repertoire, luisterend naar de gepresenteerde liedje schoof hij op gezette tijden aan bij de bewoners en hun gasten om even een gezellig praatje te houden. Op enig moment zat de stemming er zó goed in dat Sinterklaas en Zwarte Piet een polonaise inzetten. Nadat Claudia zich daarbij had aangesloten duurde het niet lang of enkele bewoners sloten zich gezellig bij de polonaise aan. 
Vrijwilligster Claudia wist op de haar geheel eigen wijze de bewoners te amuseren, met veel plezier wist zij menig bewoner te enthousiastmeren. Ja het was zichtbaar dat vele bewoners optimaal genoten: hier een dansje, daar heerlijk meedeinen en elders gezellig meezingen, het hoorde er deze middag allemaal bij. Je zou bijna vergeten dat het koor een steentje bijdroeg aan deze geweldig gezellige sfeer, het leuke repertoire droeg zeker bij aan de ongelooflijk gemoedelijke sfeer. Onze muzikanten waren weer op hun best, een extra compliment verdient zeker onze gitarist die zich op een prima wijze manifesteerde, dit ofschoon hij pas zeer kort bij het koor is. Beste Frans, Sjef en Cees, opnieuw ‘chapeau’ voor jullie fantastische begeleiding.
Ook Leon verdient een dik compliment, zijn optreden was weer als vanouds: op vlotte wijze presenteerde en dirigeerde hij weer de liedjes, op ludieke wijze kondigde hij de sinterklaasliedjes en het overige repertoire aan. Ja, op deze wijze zien de koorleden Leon graag voor het koor staan. Ook Leon, jij hebt het eveneens geweldig gedaan, dus ook voor jou ‘chapeau’. Die Goed Heilig Man bleek vanmiddag overigens bepaald geen oude, conservatieve man: nadat hij met enige gasten een dansje had gewaagd schroomde hij niet om ook zijn Piet ten dans te vragen. Het was werkelijk een lust voor het oog. Zowel de bewoners/ gasten alsmede de koorleden kunnen terugkijken op een werkelijk geslaagde en gecombineerde middag: daaraan droegen de bewoners/gasten, Sinterklaas en Zwarte Piet en de koorleden voor honderd procent bij.
Nadat gastvrouw Bernadette in een uiterst hartelijk dankwoord haar waardering voor de Sint, Zwarte Piet en het koor had uitgesproken kwam er een einde aan een fantastisch gezellige en geslaagde middag. Onze koor-leden hebben van het optreden genoten en kijken nu al uit naar een volgend optreden in Wzc "Het Zonnelied". Graag tot dan.


Peter Trum