Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

SLK “DÈHEURDEVANEIGES” BEZORGT DE BEWONERS VAN HUIZE ANTONIUS TE HEUSDEN EEN GEZELLIGE MIDDAG, 10 oktober 2019.

Voorafgaande aan ons optreden even gezellig samen een kopje koffie/thee en een ‘neutje’ drinken om ons lekker op te ‘peppen’ voor een goed verzorgd optreden. Fijn dat Leon fysiek voldoende hersteld is om op zijn charmante manier weer leiding te geven aan ons koor. Direct wordt met volle kracht ingezet met het gezellige lied ‘al mot ik kruipe’, de door Carin geschreven tekst spreekt nog altijd tot de verbeelding en bovendien: een beetje chauvinisme mag toch wel? Met deze tekst laat ons koor toch blijken trots te zijn op ‘s hertogenbosch en dat willen wij weten ook!  


Och, ‘n tikkeltje gechargeerd natuurlijk maar op deze manier onze mooie stad promoten kan geen kwaad! Bovendien vinden de toehoorders het ook een leuk lied. Met het lied wordt de toon gezet voor een gezellige ‘meezingmiddag’ in de gemoedelijke huiskamer. Een bloemetje en gezellige kaarslichtjes dragen bij aan de sfeer. Met het volgende lied laat ons koor de bewoners heerlijk weg-dromen en soms met gesloten ogen meegenieten van het mooie lied.


Zoals vanouds introduceert Leon de liedjes ‘met een lach en een traan’ menigeen zal de liedjes uit het gekozen repertoire zeker herkennen. En wat is die Frans vandaag fantastisch bezig: bescheiden als altijd presteert hij het toch maar om geheel alleen op voortreffelijke wijze ons koor te begeleiden, chapeau Frans, heel knap gedaan. Nog enkele liedjes worden ten gehore gebracht alvorens wij aan de pauze toe zijn.


Na de pauze, waarin onze koorleden even tot rust konden komen, vervolgen wij het tweede deel van ons optreden. Met prachtige levensliederen weet ons koor de aanwezigen te bekoren. Menig aanwezige zingt gezellig mee daar waar een ander weer op de maat van de muziek meedeint. Ook de gastvrouw met haar staf laat zich niet onbetuigd: achter in de huiskamer staan zij heerlijk mee te zingen, soms zelfs een gezellig dansje wagend. Ja beste koorleden, daar doen wij het toch allemaal voor: als de bewoners plezier aan ons optreden beleven, ja dan mogen wij van een geslaagde middag of avond spreken en kunnen ook wij met voldoening en enige trots terugkijken op een geslaagd optreden.
Graag sluit ik dit verslag af met al onze koorleden weer te bedanken voor hun inzet en weet dat die inzet vele harten van bewoners van WZC raakt. Ik kijk ernaar uit om – samen met jullie allen – nog vele van deze leuke optredens te mogen verzorgen en op deze wijze ook ons ‘steentje’ in de sociale sfeer bij te mogen dragen. De gastvrouw van huize Antonius zal het hier ongetwijfeld mee eens zijn: in duidelijke bewoordingen gaf zij te kennen ons voor het komend jaar weer uit te nodigen. Is dat een compliment voor ons koor of niet!


Peter Trum
 

 

 

gallery/logo
gallery/logo