Smartlappenkoor Dèheurdevaneiges
gallery/logo

19 oktober 2019: optreden Hof van Hintham

gallery/logo
gallery/logo

Ons koor mocht op 19 oktober 2019 een optreden verzorgen voor de bewoners van Wzc. Hof van Hintham. In het sfeervol ingerichte atrium bleken al vele bewoners aanwezig in afwachting van onze komst. Staande op een prima podium konden de koorleden in goed contact met de aanwezige dames en heren komen. 
Om 14.00 uur gaf onze voorzitter/dirigent het startschot voor een gezellige zangmiddag met nostalgische- en moderne levensliederen. Léon introduceerde op prettige wijze de te zingen liedjes, daarbij het dirigeren van het koor vandaag toevertrouwend aan Agnes, onze stand-in dirigent. Op enthousiaste wijze wist zij de koorleden te stimuleren om ‘alles uit de kast te trekken’. Ook deze middag weer bleek dat voor een gezellig repertoire werd gekozen. Zoals gebruikelijk opende het koor met het lied ‘Al mot ik kruipe’, een lied dat aan-geeft dat het hart van elke rechtgeaarde Bosschenaar echt uitgaat naar haar of zijn Den Bosch. De gelaatsuitdrukking van menig aanwezige maakte duidelijk dat een lied herkenbaar bleek of emotie opriep. Het deed de koorleden dan ook goed te mogen ervaren dat de bewoners genoten van deze zangmiddag.
Na een korte pauze, waarbij van een lekker frisdrankje kon worden genoten, ving het koor het tweede gedeelte van het optreden aan met het mooie lied ‘Soerabaja’, een lied dat voor menige aanwezige zeker ook emoties opriep. Op vlotte wijze werden de liedjes uit het gekozen repertoire ten gehore gebracht waarbij alle koorleden zich vol overgave inzetten. Het is dan ook voor elk koorlid afzonderlijk een dankbaar gegeven als hij of zij kan bijdragen aan een geslaagde middag voor alle aanwezige bewoners. Ook het prachtige lied ‘Sierra Madre’ werd met ‘warmte in de stem’ vertolkt, het blijft dan ook een prachtig en emotioneel lied. Bij dit lied lieten onze accordeonisten Frans en Sjef zich ook weer van hun beste kant horen. Wat is het een fijn gevoel te weten dat ons koor begeleid wordt door twee heren die dat met de nodige bezieling doen. Geweldig Frans en Sjef, zonder jullie zou ons koor duidelijk minder plezier aan het zingen beleven!
Ook de gastvrouw, en de dames en heer die de bewoners begeleiden genoten zichtbaar van de vele bekende liedjes, daarbij overigens niet uit het oog ver-liezend om steeds attent en alert te zijn voor de aan hun zorgen toevertrouw de bewoners. Eén van de aanwezige heren genoot werkelijk met volle teugen: uit volle borst zong hij vele liedjes mee en zal derhalve een onvergetelijke middag hebben beleefd! En dat nu zijn de momenten die ook onze koorleden raken, naast het plezier in het zingen zijn deze momenten werkelijk van toegevoegde waarde voor onze koorleden. Al met al kunnen zowel de bewoners als wel de koorleden terug zien op een gezellige zangmiddag. Samen kijken wij allen al weer  uit naar een volgend optreden op 07-11-2020 om 14.00 uur om er dan opnieuw een heerlijke middag van te maken.


Peter Trum.